Det bästa av Spanien

Varför är det så bördigt i Nerja-området?

Under den tid morerna härskade i Spanien så hette staden
Narxia, vilket betyder källutsprång. Med andra ord så är tillgången på vatten mycket god. Det mest unika med Nerja är det behagliga vinterklimatet som är ett resultat av närheten till Sierra Nevada (ca 6 mil fågelvägen) som fungerar som en effektiv vägg mot kalla nordvindar med sin höjd av 3400 meter.

Europas enda subtropiska zon

Invid bergen Almijara, fem mil öster om Malaga ligger staden Nerja med hänförande utsikt över berg och hav. Staden utgör porten till Costa del Sol men området öster om Malaga heter numera Costa Tropical. Nerja är en av de charmigaste och mest imponerande städerna på Solkusten. Är Nerja då en turistort? På den frågan kan man svara både ja och nej. Det finns några större hotell, men knappast någon charterturism av vanligt slag. Nerja är därför en av de få orter som kan erbjuda en plats i solen för svenskar som söker bibehållen genuin miljö utanför turiststråken. Nerja lever framförallt i högsta grad under vinterhalvåret när vi svenskar vill vara där.

Det unika med Nerja...

...är känslan av trivsel och den vänliga atmosfären. Trots den äkta genuina spanska karaktären så saknas ingenting. Nerja, som är en liten stad på 21000 invånare, har dock en förvånansvärt stor yta med många trevliga promenadstråk. Nerja beskrivs av många som Solkustens matparadis där det idag finns över 500 barer och restauranger! Glöm sedan inte de fantastiska droppstensgrottorna som hör till Europas största. I dessa naturens katedraler hålls varje år en musikfestival med många av världens främsta orkestrar som gäster.