Staden Nerja

NERJA

På Sierra Almijaras sluttningar ligger byn Nerja (21 000 inv.) uppkrupet på randen av klippor. Här samsas brittiska, tyska och skandinaviska semesterfirare. Nattlivet är aktivt men betydligt lugnare än i Torremolinos. Badstränderna är fina, men inte lika vidsträckta på denna klippiga kust som västerut från Málaga.

Nerja är mest känt för sina två stora begivenheter. Grottorna och Balcón de Europa. Balcón de Europa är en attraktion namngiven av kung Alfonso XII under ett besök 1885. En palmkantad promenad som byggts uppe på en klippa som skjuter ut i havet är stadens verkliga utsikts-och mötesplats. Det är en storslagen utsikt över den klippiga kustlinjen åt bägge håll och platsen har en kontinental atmosfär.

Nerjagrottorna är en av Spaniens mest spännande sevärdheter. Upptäcktes 1959 då några pojkar jagade fladdermöss som kom ut från en öppning i berget. Året efter då grottan öppnades för allmänheten, har tiotusentals människor vandrat därigenom för att beundra de sällsamma stalaktiter och stalagmiter som grupperar sig i fantasifulla former. Högst är Sala del Catalosismo med en höjd från golv till tak på 132 meter och med 600 sittplatser för den årliga musik-och dansfestivalen. Dessa grottor beskrivs som "naturens förhistoriska katedraler" med all rätt.

Marknad:
Tisdagar 10-14 Gatumarknad utefter C/. Antonio Ferrandiz Chanquete samt Söndagar 10-14 vid Urb. Almijara II (gångavstång från lägenheten).